Kan man fiske i regnvejr?

Hvordan bider fiskene, når det regner? Er det overhovedet godt at fiske i regnvejr? Faktisk kan regnvejr betyde gode fiskeforhold. Flere arter kan godt lide gråvejr og regn.

Regnvejr behøver ikke ødelægge dine planer for at fiske. For selv om regn og gråvejr kan være frustrerende, så kan det faktisk gode betyde godt fiskeri.

Så det er bare med at klæde sig på efter forholdene, og komme afsted på fisketur alligevel.

Regnvejr kan betyde godt fiskevejr

Nogle arter af fisk, kan godt lide når det regner. Eksempelvis bliver ørrederne i en Put & Take sø, ikke mere sky af at regnen falder. Ofte vil de tværtimod blive mere aggressive, når det regner. Om det skyldes at der kommer mere ilt i det øverste vandlag, og fødeemner dukker op der, må stå hen i det uvisse.

Men ofte ses det at der hugges, specielt i perioder hvor det skifter mellem regnvejr og tørvejr.

Havørrederne på kysten kan også sagtens fanges, når vejret viser sig fra sin mere triste side. Også her kan regnen betyde flere hug.

Gedden i sø eller å foretrækker også en overskyet dag med regn, fremfor en dag med høj solskin. Geddefiskeri i regn kan derfor også sagtens give godt fiskeri.

Vælg den rigtige fiskebeklædning

Det er alfa og omega, at du klæder dig godt på hjemmefra. Bliver du våd og kold på fisketuren, er det sjældent en fornøjelse. Klæder du dig på efter forholdene, får du en meget mere behagelig fisketur.

Udnyt 3-lagsprincippet, så du sikrer dig en bedre isolering mod kulde, vind og regn. Sørg for at dit yderste lag er 100% vandtæt. Så holder du bedre regnen ude.

Det kan anbefales at vælge en vandtæt fiskebeklædning i god kvalitet. Det gør altså bare regnvejrsfisketuren lidt sjovere. Fiskejakker, vadejakker og fiskebukser er sagen. De er skabt til forholdene, også i mere barsk vejr.

Du kan selvfølgelig også vælge at det vandtætte lag er en direkte regnjakke og regnbukser. Et helt almindelig regnsæt kan sagtens bruges. Med kommer typisk ikke med de fede detaljer, som fiskebeklædning giver dig.

Se vores udvalg af vandtætte fiskejakker.