Sådan holder du varmen på den kolde fisketur

Vil du gerne fiske i koldt vejr, skal du klæde dig rigtigt på, for at holde varmen hele dagen. Herunder får du 9 tips, der kan hjælpe dig med at få en varmere fisketur.

Vil du fiske i koldt vejr, skal din beklædning være i orden. Hvis du ikke er klædt godt på, kommer du hurtigere ril at fryse. Og så bliver turen hurtigt en kold fornøjelse.

Brug 3-lags princippet

3-lagscpricippet er en god metode til at holde dig varm på fisketuren. Du skal have 3 lag på. Et tætsiddende lag inderst, et varmeisolerende mellemlag og et vind- og vandtæt yderlag.

Eks. termoundertøj, er fleece mellemlag, samt en fiskejakke yderst.

Se vores guide til 3-lags-princippet her.

9 tips til en varmere fisketur

1. Tag termoundertøj på
Inderst skal du tage termoundertøj på. Med et sæt langt termoundertøj får du en god start. Det skal være tætsiddende og gerne i en god kvalitet, eksempelvis i merinould. Termoundertøjet skal sikre at div kropsvarme holdes tæt på kroppen. Og så skal det sørge for at din sved flyttes væk fra kroppen.

2. Brug termostrømper
Kolde tæer skaber grobund for at du kommer til at fryse resten af kroppen også. Tag er par gode termostrømper på, og måske endda et par tykke strømper udenpå også. Så holder du tæerne varme.

3. Brug et mellemlag
Et mellemlag bruges til at isolere, og dermed sikre at du lettere kan holde varmen. Vælg et fod mellemlag i eksempelvis fleece, som du tager på uden på termoundertøjet.

Vælg et mellemlag i godt kvalitet, som har en god isoleringsevne, og samtidigt tillader din hud at ånde. Sveden skal kunne slippe ud.

Kig på vores udvalg af fleecejakker. Mange af disse kan fungere som et varmt mellemlag. Softshells kan også være en mulighed.

4. Fiskebukser yderst
Som yderlag på benene, skal du bruge et par fiskebukser. Fiskebukser har den fordel, at de ofte er både vind- og vandtætte. Så kan du lettere hold dig varm på benene.

5. Brug en fiskejakke
Yderst på overkroppen skal du have en fiskejakke. Jakken skal være vind- og vandtæt, gerne med hætte og god tæt halskrave, så du kan lukke helt tæt for kulden.

Du kan bruge en allround fiskejakke, eller vælge en vadejakke i en god varm model. Det er en super investering med en god fiskejakke, hvis du vil fiske i meget koldt vejr, hvor elementerne raser.

6. En god varm hue på toppen
Hovedet er et af de steder, du afgiver mest varme fra. Så en god varm hue er et absolut smut. Vælg en tætsiddende hue, som kan holde varmen på dit hoved. Vælg gerne en type, der kan gå godt ned over dine ører.

7. En tube holder halsen varm
Medmindre din fiskejakke lukker helt tæt ved halsen, kan der være en fin ide at bruge en tube. Den sikrer at du holder halsen varm. Har den lidt længde på, kan du også trække den op over næsen, hvis det bliver rigtigt koldt.

8. Tag varme fiskestøvler på
Yderst på fødderne skal du have et par varme støvler. Fiskestøvler er designet til formålet. Men gode varme vinterstøvler eller vandrestøvler, kan også være en mulighed. Sammen med termostrømperne sikrer det, at du undgår stivfrosne tæer.

9. Varme handsker
Fingrene skal også holde varme, for at du får en god fisketur. Fugt på fingrene kan ikke undgås, så det er vigtigt med et par gode handsker. Ellers bliver det vanskeligt at binde knuder, skifte agn, arbejde med hjulet, lande fisk osv.

Vælg et par gode fiskehandsker. Eventuelt en model, hvor fingerspidserne er frie, eller hvor handskefingrene kan foldes op. Så kan du bedre arbejde med grejet.

Følger du ovenstående tips, er du kommer et langt stykke, for at få en behagelig og komfortabel fisketur i kulden.