Lystfiskeri som hobby

Lystfiskeri er en fantastisk hobby, som de fleste vil kunne få noget ud af. Du kommer ud i naturen, får en masse frisk luft. Det er sundt for både krop og sjæl.

Og ud over naturoplevelser, får du også spænding i form af dit fiskeri, afspænding og afstressning i de rolige omgivelser og mulighed for at tanke mentalt op. Lystfiskeri har så mange facetter, og kan klart anbefales til alle. Børn som voksne.

Nå ja. Og så giver set jo ikke mindst mulighed for at du kan servere friskfanget fisk til aftensmad.

Hvordan kommer du gang med lystfiskerhobbyen?

Hvis du vil afprøve lystfiskeri som din nye hobby, skal du først bruge lidt udstyr. Fiskegrej skal der jo til. Og det behøver ikke at være dyrt at komme i gang. Du kan sagtens fange fisk på billigt grej. Og så kan du jo altid opgradere udstyret, hvis du bliver bidt af fiskeriet.

Du kommer langt med en tur i Bilka eller Harald Nyborg, som begge har fiskegrej til alle. Du kan selvfølgelig også gå i fiskegrejsbutikken eller på nettet, og finde udstyr til at komme i gang med. Hvad du skal bruge, afhænger af hvor du vil fiske.

Du kommer langt med en spinnestang på cirka 9 fods længde. Det er en god allroundstang der kan bruges til mange typer fiskeri.

Vælg fiskeform og sted

Hvor og hvordan du skal fiske, afhænger af om du vil ud til havet, til åen eller i en sø.

Put & Take sø
Det nemmeste er at starte din fiskehobby i en Put & Take sø. Her bliver der sat fisk ud, på et begrænset område, og chancen for fisk er derfor større end i natursøer. Det kan dog stadig være vanskeligt, men er et godt sted at øve for en nybegynder ud i lystfiskeriet. Bliver du bidt at fiskeriet, kan du forfine teknikken, og/eller prøve kræfter med ørrederne ved kysten.

I en Put & Take sø betaler du for at fiske. Men behøver ikke statens fisketegn.

Her kan du finde en oversigt over Put & Take søer i Danmark.

Åfiskeri
Danmark er et land med mange åer, og her har du også god chance for at fange fisk. Vi har noget af Europas bedste havørredvand herhjemme. Noget som tiltrækker mange lystfiskere. Åfiskeriet er også nemt at komme i gang med. Har du fisket Put & Take, kan du bruge meget af det samme udstyr.

Vær opmærksom på at du ikke må fiske i alle åer. Så du skal først undersøge om du må fiske bestemt sted,, eller om du skal købe fiskekort hos en lystfiskerforening. Der er også fredningszoner og tider, du skal have styr på.

Under alle omstændigheder skal have statens fisketegn.

Kystfiskeri
Ved kysterne finder du mange slags fisk. Her er fiskeriet mere sæsonpræget, hvor du i perioder kan fange bestemte arter. Det typiske lystfiskeri er efter fladfisk, havørred, makrel, sild, hornfisk og torsk.

Fiskeriet kan foregå fra stranden, hvor du enten fisker fra land eller vader ud i vandet iført waders. Kystfiskeri kan også foregå fra høfder, havne og moler, hvor du har adgang til dybere vand.

Har du statens lystfiskertegn, må du fiske langs Danmarks kyster. Vær obs. på fredningszoner og områder med fiskeri forbudt i havne.

Havfiskeri
Havfiskeri er også en mulighed. Her fisker du fra båd efter eksempelvis fladfisk eller makrel. Du kan også tage på en guidet fiskebåd, hvor der sejles et stykke ud på havet og fiskes efter torsk, sej, havkat og meget mere.

Fiskeri på havet kræver også fisketegn.

Fiskebeklædning til hobbyfiskeren

Som nybegynder i lystfiskeriet, har du ikke behov for det store nyindkøb af beklædning. Det tøj du bruger normalt til fritidsaktiviteter kan også bruges til fiskeri. Og et par støvler har du sikkert også.

Begynder du at gå lidt mere op i dit fiskeri, er der stor mulighed for at opgradere garderoben med fiskebeklædning.

Se vores udvalg af fiskejakker og vadejakker. Det er gode jakker specialdesignet til at gøre dine fisketure lidt mere behagelige.